logo

Aktualitātes

GKR un ZZS preses brīfingā paziņo par kopīgo startu Rīgas pašvaldības vēlēšanās 2025.gadā

Pirmdien, 2.septembrī, pie Rātsnama notika preses brīfings, kurā Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) un partija “Gods kalpot Rīgai” (GKR) informēja par kopīgo startu Rīgas pašvaldības vēlēšanās 2025.gadā. Kopīgais pašvaldību vēlēšanas saraksta līderis būs Saeimas deputāts un GKR valdes priekšsēdētājs Oļegs Burovs.
 
ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze: “Mēs zinām, ka “Gods kalpot Rīgai” ir saimnieki savā mājā, savā pilsētā un mēs kā apvienība, kas pārstāvēta daudzās pašvaldībās, arī varam dot ieguldījumu Rīgai.
 
“Esam saimnieciski un pragmatiski cilvēki, kas zina katru Rīgas pilsētas nostūri un katru bedri. Ja var aizlāpīt šīs bedres, lai šis jaunais asfalts stāv arī pēc vēlēšanām,” preses brīfingā par kopīgu startu Rīgas pašvaldību vēlēšanās norādīja O.Burovs.  
 
“Es arī esmu ļoti gandarīts īstenībā, ka mēs sadarbosimies un iesim kopā ar ZZS. Es domāju, ka personīgi mēs jau esam politikā diezgan sen, un šobrīd mēs vienojamies kā politisks spēks strādāt kopā. Tādēļ man šķiet, ka tas ir dabisks un racionāls process šajā periodā, kad vajag politiskos spēkus. Līdzīgus politiskos spēkus,” sprieda Rīgas domes GKR frakcijas vadītājs Juris Radzevičs.
 
GKR jau 12 gadus pārstāv rīdzinieku intereses Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Partijā ir vairāk nekā 600 biedru, kuri ir ieņēmuši vadošus un dažāda līmeņa amatus pašvaldībā un arī valsts institūcijās. Partija ir pragmatiska un uz saimniecisku rīcību vērsta, jo tai rūp nodrošināt pilsētas izaugsmi un rīdzinieku labklājību.
 
ZZS ir politisko organizāciju apvienība, ko veido Latvijas Zemnieku savienība un Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija. Apvienībai ir vienošanās par sadarbību ar partiju “Latvijai un Ventspilij”, partiju “Gods kalpot Rīgai” un Daugavpils novada partiju. ZZS, kas ir plaši pārstāvēta Latvijas reģionos un pilsētās, apvieno vairāk nekā 1400 biedru, Saeimas, valdības un pašvaldību līmenī aizstāvot pārdomātus un saimnieciskus lēmumus ar atbildību par Latvijai nozīmīgām izvēlēm – vienlīdzīgas iespējas visiem, reģionu attīstība, tautsaimniecības izaugsme un valstiskuma stiprināšana.